3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğu
1 su bardağı kadar toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 avuç kadar ceviz içi
1 portakalın suyu
Hazırlanışı: Şeker
ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Vanilyayı, portakal kabuğunu, sıvıyağı ve
yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın sonra cevizi ve portakal suyunuda ekleyin.
Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıttığımız 175C fırında 25-40 dakika kadar pişirin.
(koyduktan sonra ilk 20 dakikada fırını açmayın. Sonradan piştiğini anlamak
için ortasına batırdığınız bıçak tamamen temiz çıktığında tamamdır.) Hafif
sıcakken sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
0 Yorumlar