Beşamel Soslu Tavuk Tarifi


Bu tarifimizde sizlere tavuk pişirmenin harika bir yolunu sunacağız. Beşamel soslu tavuk nasıl pişirilir?
Malzemeler:
3 kemikli tavuk kalçası
4 çorba kaşığı un
1 kg süt
2 su bardağı kaşar peyniri yada mozarella peyniri
4/3 su bardağı bezelye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 silme çay kaşığı karabiber
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: Tavuklarımızı orta boy soğan ve bir tatlı kaşığı tuz koyarak su ile haşlayalım ve ufak parçalara ayıralım. Haşladığımız bezelye ve havuçla harmanlayalım. Unu ve yağı ayrı bir tencerede kavuralım (rengi dönmeden). Tuzu ve biberi ekleyelim. Ilık sütü azar azar ilave ederek içine katalım. Topaklanmamasına dikkat edelim. Koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp, rendelediğiniz kaşar peyniri (ya da mozarrella) içinde eritelim. Fırına dayanıklı bir kaba mümkün olduğu kadar sulu olarak ayırdığımız tavukları sebzelerle beraber yerleştirelim. Beşamel sosun yarısını karıştıralım. Kalan yarısını üzerine dökelim. 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından alında 5-10 dakika kadar dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar