Sarımsaklı Karides Özel Tarifi

Malzemeler:
750 gr karides
3 dilim beyaz ekmek içi
5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı: Karidesleri haşlayınız. Soğuyunca kabuklarından ayırınız. Kuru ekmekleri ufalayarak sağlam cam bir kabın dibine serpiniz. Daha sonra sarımsakları dövüp ekmeklerin üzerine yayın. İnce kıyılmış maydanozlarıda aynı şekilde yaydıktan sonra yağı eritip üzerine dökün ve karıştırın. Karışımın üzerine karidesleri koyun iyice harmanlayın. Az miktarda karabiber ve tuzuda ekledikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini üzerine gezdiriniz. Sıcak fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Sıcak bir şekilde servis ediniz. Afiyet olsun.

Tavsiyemiz: Karideslerin iri ve taze olmasına dikkat etmeniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar