Malzemeler:
4 alabalık
1 fırın pidesi
1 kase yoğurt
1 salkım domates
Kekik
Sıvıyağ
1 fırın pidesi
1 kase yoğurt
1 salkım domates
Kekik
Sıvıyağ
Tereyağı
Hazırlanışı: Fırın
tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine balıkları diziyoruz. Tuz ve karabiber
serpiyoruz. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için,
domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyarak domatesleri sote şeklinde
doğruyoruz. Kekiğini de ilave ediyoruz ve kavrulunca altını kapatıyoruz. Pideyi
doğrayarak servis tabağına alıyoruz. Domatesli sosunu ve çırpılmış yoğurdunu da
döküyoruz. Pişen balıkları dilimleyerek tabağa alıyoruz. Tereyağını eriterek
üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar