Balık İskender Özel Tarifi



Malzemeler:
4 alabalık
1 fırın pidesi
1 kase yoğurt
1 salkım domates
Kekik
Sıvıyağ
Tereyağı

Hazırlanışı: Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine balıkları diziyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyarak domatesleri sote şeklinde doğruyoruz. Kekiğini de ilave ediyoruz ve kavrulunca altını kapatıyoruz. Pideyi doğrayarak servis tabağına alıyoruz. Domatesli sosunu ve çırpılmış yoğurdunu da döküyoruz. Pişen balıkları dilimleyerek tabağa alıyoruz. Tereyağını eriterek üzerine döküyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar