Malzemeler:
3 adet lüfer
1 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 diş sarımsak
2 yeşil biber
2 adet limon
1 tutam maydanoz
Tane karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Değirmen karabiberi
2 adet limon
1 tutam maydanoz
Tane karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Değirmen karabiberi
Hazırlanışı: Sarımsağı,
biberi, maydanozu ve soğanı doğrayınız. Lüferleri temizleyin ama bütün olarak
bırakın. 3 tane eşit boyda alüminyum folyo ve yağlı kağıt
kestikten sonra alta alüminyum folyoyu, üstüne yağlı kağıdı koyunuz. Limonları ve domatesleri dilimleyip, soğanlı maydanozlu karışımı kağıtların ortasına koyunuz. Balıkları üzerine yerleştiriniz. Balıkların ortasına bir çizik atınız. Tuzunu, karabiberini attıktan sonra, balıkların üzerine limon dilimi, domates dilimi ve biraz da tereyağı koyunuz. İsteğe göre defne yaprağı da koyabilirsiniz.
Balığın üzerine önce yağlı kağıdı, sonra alüminyum folyoyu sarınız. Fırın tepsisine paketleri dizip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriniz. Pişirdikten sonra soğutmadan servis ediniz. Afiyet olsun.
kestikten sonra alta alüminyum folyoyu, üstüne yağlı kağıdı koyunuz. Limonları ve domatesleri dilimleyip, soğanlı maydanozlu karışımı kağıtların ortasına koyunuz. Balıkları üzerine yerleştiriniz. Balıkların ortasına bir çizik atınız. Tuzunu, karabiberini attıktan sonra, balıkların üzerine limon dilimi, domates dilimi ve biraz da tereyağı koyunuz. İsteğe göre defne yaprağı da koyabilirsiniz.
Balığın üzerine önce yağlı kağıdı, sonra alüminyum folyoyu sarınız. Fırın tepsisine paketleri dizip önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriniz. Pişirdikten sonra soğutmadan servis ediniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar