Malzemeler:
- 1/2 kg çiğ köftelik bulgur,
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 kaşık tereyağı
- Yarım su bardağı sıvıyağı
- 2 yemek kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- İsot
- Nane
- Kekik, reyhan.
Hazırlanışı: Bulguru
bir tepsiye koyunuz. Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları havanda dövdükten
sonra. maydanoz hariç tüm malzemeleri ilave edin. Bulgur istenilen miktarda
yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar yoğurun. Yoğururken istenirse domates
rendesi ya da az su ilave ederek yoğurma işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Köfte
kıvama geldikten sonra ince ince doğranmış maydanozu ilave ederek 5 dakika daha
yoğurup avucunuzda sıkarak servis tabağına alabilirsiniz. Ek olarak; marul,
limon ve lavaş ile servis ediniz. Afiyet olsun
0 Yorumlar