Türbanlı Elma Tatlısı Tarifi

Hem yaz hem de kış mevsimi için uygun nefis bir tatlı var desek, ne düşünürdünüz? Türbanlı elma tatlısını yazları yanında soğuk meşrubatlar, kışları ise bir fincan sıcak çay veya kahve ile servis ederek kendinize lezzet dolu anlar yaratabilirsiniz. Meyveli tatlıların hafifliği sayesinde de formunuzdan ödün vermenize de gerek kalmayacak. Ayrıca hazırlanışı da çok pratik. İşte nefis türbanlı elma tatlısı tarifiniz;
Malzemeler:
  • 8 adet elma
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3-4 adet yumurta akı
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 avuç fındık içi (dövülmüş)
  • 1 kahve kaşığı tarçın ve yenibahar
  • 1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Hazırlanışı:
Öncelikle elmalar, bütün iken ortaları (elma oyacağı ile) çıkarılır. Soyulup yıkanır. Bir bardak sı: ve 1,5 bardak şeker ile elmalar pişirilir. Daha sonra şurup koyulaşınca elmalar süzülerek bir tepsiye alınır. Ortalarına fındık, üzüm, tarçın, yenibahar, vanilya karışımı doldurulur. Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Kaynar elma şurubu dökülüp hızla karıştırılır. Bu krema, krema pompasına doldurularak elmaların üzerine türban şeklinde sıkılır. Görüntüye çok önem vermiyorsanız kaşık ile de koyabilirsiniz. Hafif hararetli fırında pembe renkte kızartılır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar