Meşhur Ankara Tava Tarifi

Malzemeler:
* 300 gram kuşbaşı et 
* 2 adet domates 
* 1 kase arpa şehriye 
* 1 yemek kaşığı salça 
* 2 adet yeşil sivri biber 
* 1 adet soğan 
* Zeytinyağı 
* Tuz 
Hazırlanışı:
Öncelikle kuşbaşı etler tavada yağ ile güzelce sote edilir daha sonra içine ince ince doğranan soğanlar eklenir. Yeterince sote edildikten sonra salçası ve suyu eklenerek pişmeye bırakılır. Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur. Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur. Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir. Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir. Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar