Kremalı Elma Tatlısı Tarifi

Kategori: Tatlılar
Malzemeler:
* 8 adet elma
* 1,5 su bardağı toz şeker

* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 500 ml süt
* 1 avuç fındık (dövülmüş)
* 2 çay kaşığı tarçın
* Yarım paket vanilya
Yapılışı:
Emaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır. Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur. Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar