Pazı Yaprağında Patatesli Sushi Tarifi

Pazı Yaprağında Patatesli Sushi Nasıl yapılır?
Mazlzemeler:
* 3 Adet haşlanmış patates
* 1 Adet limonun suyu
* 1 Bağ büyük yapraklı pazı
* 1 Adet közlenmiş kırmızı biber
* 1 Adet haşlanmış havuç
* Tuz 
* Karabiber
* Sıvı yağ
Sosu İçin:
* 1 Kase yoğurt
* 1 diş sarımsak
*2 Çorba kaşığı sıvı yağ
Pazı Yaprağında Patatesli Sushi Yapılışı: Bir tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek şekilde su koyuyoruz. Biraz tuz serpip haşlıyoruz. Pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Ardından patatesleri soyup rendeliyoruz. Üzerine tuz, karabiber, limon suyu, sıvı yağ, muskat cevizi serpip karıştırıyoruz. Bir tencere su kaynatıp pazı yapraklarını bastırıyoruz. 1 dakika bekledikten sonra, soğuk suya tutup soğutuyoruz. Kurutup saplarını ayıklıyoruz. Pazının yapraklarını seriyoruz içine patatesli harçtan serip yayıyoruz. Haşlanmış havucu uzun uzun kesip  baş kısmına sarıp sıkı bir şekilde rulo yapıyoruz. Daha sonra bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında kesip servis tabağına diziyoruz. Sushileri  ister haşlanmış havuçla ister közlenmiş kırmızı biberle sarabilirsiniz. Ardından sosu hazırlıyoruz. Bir kaseye yoğurt koyup üzerine sarımsak ve biraz sıvı yağ döküp çırpma teliyle karıştırıyoruz.Tabağa dizdiğimiz sushilerin üzerine bu yoğurt sosundan döküyoruz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar