Meyaneli Gemici Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 1 Adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop)
* 1 Adet kuru soğan
* 2 Adet defne yaprağı
* 2 Çorba kaşığı un
* 1 Tutam maydanoz veya dereotu
* 1 Adet havuç
* Su
* Tuz
*Sıvı yağ
Meyaneli Gemici Çorbası Hazırlanışı: Bir balığı alıp temizliyoruz. Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 3 cm geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz. Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıyoruz. Kaymaya başlayınca üzerinde çıkan köpüğü alıyoruz. Balık pişene kadar kaynatıyoruz. Piştikten sonra kevgir ile tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra balığımızın etlerini küçük parçalar halinde ayıklıyoruz. Bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz. Üzerine un koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz. Meyanemizin açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz. Hemen balık suyunu tenceremizin içine tel süzgeçle süzüyoruz. Çorba kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz. Çorba pişince içine doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz.
0 Yorumlar