1 kg. Kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
1 su bardağı konserve bezelye
3 adet patates
3 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Hazırlanışı: İlk
olarak küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde
karıştırarak kavrulur. Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2 3 bardak su ilave
edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Patates soyulur.
Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır. 4 yumuşayan ete ilave edip kapak
kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5-10 dakika
sonra kekik serpilir, ateşten alınır. Afiyet olsun
0 Yorumlar