1 kg pırasa
3 soğan
1 kaşık salça
3 diş sarımsak
1/2 bardak zeytinyağ
Yarım demet maydanoz dereotu
1 çay kaşığı toz şeker
Limon
Tuz
Hazırlanışı:
Pırasa ayıklanıp 5 6 cm boyunda kesilip, yıkanır. Parçalar
boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur. Yarım bardak su ile haşlanır (suyu
süzülmez). Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır.
Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış
maydanoz, dereotu konur. Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir
bardak su ilavesi ile pişirilir. 6 ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek
dökülür.
0 Yorumlar