1 kg kereviz
1 havuç
1 patates
1/2 bardak iç bezelye (konserve).
2 avuç arpacık soğan
1/2 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı şeker
Taze limon
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan İkiye
ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri
üste gelecek şekilde konur. Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve
arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur. Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu
konup karıştırılır. Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara
serpilir. İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir. Ateşten almadan 5
dakika evvel limon sıkılır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar