2 adet tavuk budu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk butlarının derilerini soyun. Kemiklerini çıkartın.
Küçük parçalar halinde doğrayın.üzerlerine tuz ve karabiber serpip harmanlayın.
Yapışmaz bir tavaya yağı koyun. Kızınca tavukları atın ve tahta bir kaşıkla
çevirerek 10 dakika kavurun. Toz ve pul kırmızı
biberler ile kekiği katın. Karıştırıp ocaktan alın. Arzu ederseniz
domates ve yeşil biber ile biraz sıcak su ekleyerek sulu bir yemek de
yapabilirsiniz.
1 Yorumlar
Tavuk kokoreç kuzu kokorecin yerini tutmasa da bence hoş bir lezzeti var. Tavuk kokorecin tarifi düşündüğümden daha pratikmiş.
YanıtlaSil