1 orta boy havuç
Yarım su bardağı mercimek
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı un
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları güzelce yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az
tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın. Mercimeği
ayıklayın, yıkayın, az tuzlu suda haşlayın. Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma
makinesi veya mutfak robotundan geçirin. Un, maydanoz, kaşar, tuz ve karabiberi
katın ve yoğurun. Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın. Buzdolabında
bir saat tutun. Çıkartıp kızgın yağda kızartın. Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt
havluda fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz un yerine
galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan yağa atıp kızartabilirsiniz.
Servise hazırdır. Afiyet olsun.
0 Yorumlar