
10 adet güllaç yaprağı
4 bardak süt
2 bardak toz şeker
Yarım fincan gülsuyu
3/4 bardak iç badem
3/4 bardak antep fıstığı
Hazırlanışı:
İç badem ve su 5-6 dakika kadar harlı ateşte kaynatılır, sonra tencere ateşten alınarak ılımaya bırakılır. Bademlerin iç kabukları ayıklanır ve et makinesinde çekilerek bir tarafa bırakılır, bu sırada süt kaynatılır ve içine toz şeker konularak karıştırarak iyice eritilir. Süt soğuyunca yuvarlak bir tepsiye boşaltılır. Güllaç yaprakları bu süte teker teker batırılır ve her yaprak yumuşayıncaya kadar sütün içinde tutulur. Sütten çıkarılan yapraklar ikiye katlanır, ortasına çekilen bademler yerleştirilir ve güllaç yapraklarının kenarları bohça katlar gibi bademlerin üstüne gelecek şekilde katlanır ve bademler görünmeyecek şekilde kapatılır. Güllaçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek şekilde büyükçe bir tabağa döşenir. Sonrasında üzerlerine gülsuyu ve şekerli süt dökülür. Güllaçların sütü iyice çekmesi için yarım saat kadar beklenir. Üzerine iç kabukları ayrılmış, makinede çekilmiş antep fıstığı serpildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Servis önerisi: Dilerseniz güllacınızı çilek, börtleğen yada nar taneleri ile de süsleyebilirsiniz.
0 Yorumlar