
3 adet yufka
2 yumurta sarısı
3 adet iri patates
75 gram tereyağı
50 gram beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir. Yumurta sarısı, beyaz peynir, tereyağ, tuz ve karabiberle beraber bir hamur yapılır. Yufkalar çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar şeklinde kesilir. Sonra bir kat yufka ortasına patatesli hamur bir parça yine yufka olacak şekilde birbirinin arasına patatesli 4 veya 5 yufka üst üste döşenir ve tam ortasından parmakla bastırılıp yapıştırılır. Börekler bir tepsiye dizilir ve derin bir kapta bolca zeytinyağı kızdırılır. Börekler kızan yağa atılır ve kızartılır. Kat kat çiçek gibi olan börekler sıcak halde iken servis edilir.
0 Yorumlar