Beyin Salatası Tarifi

Malzemeler:
2 domates
1 fincan limon suyu
3/4 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 koyun beyni
6 bardak su
16 adet zeytin
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı sirke
Hazırlanışı:
Tencereye ölçülerdeki su, sirke, tuz, halka şeklinde doğranmış soğanlar koyulur. Ardından koyun beyinlerinin ince zarları çıkarılarak eklenir ve kaynatılır. 10 dakika kadar haşlandıktan sonra ılımaya bırakılır. Yarım saat dinlendikten sonra beyinler sudan çıkartılır, yarım parmak eninde uzunlamasına doğranır ve tabağa birbiri üzerine dizilir. Tabağın kenarına kabuğu soyulmuş halka şeklinde dilimlenmiş domatesler konur. Beyinlerin üzerine zeytinler serpilir. Daha sonra ayrı bir kaba tuz, limon suyu ve zeytinyağı konularak çırpılır ve salatanın üzerine dökülür. Salatamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar