
1 kg bakla
250 gram kuzu eti
3 dal dereotu
1 tatlı kaşığı un
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı:
Baklalar kılçıklarından ayıklanır ve bir kaba yarım bardak su ile atılır, kapatılıp 10 dakika kadar beklenir. Kuzu eti kuşbaşı yapılır. Daha sonra bakla ve dilimlenmiş soğanlar etin üzerine yerleştirilir, tuzu eklenir. Karışımın üstünü örtecek kadar su ilave edilerek üstü kapatılı ve yarım saat kadar pişirilir. Su biraz çekilince yarım fincan kadar su, 1 tatlı kaşığı unla karıştırılarak baklanın üzerine dökülür. Bir müddet daha kaynatıldıktan sonra soğanlar çıkartılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
0 Yorumlar