
700 gr kılıç balığı
1 adet büyük boy soğan
6 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
6 adet defne yaprağı
1 adet limonun suyu
7 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı: Temizlenmiş kılıç balığımızı kuşbaşı şeklinde doğrayınız (yada biraz daha büyük damak tadınıza göre). Güzelce tuzlayıp birberleyiniz. Balıklarımızın üstüne limon suyunu, zeytinyağını ve bir soğanın suyunu defne yaprakları ile koyup güzelce karıştırınız. Karışımı 7 saat kadar dinlendirmeye alınız. Sonra güzelce yağladığımız şişlerimize aralarına biber, domates, soğan gelecek şekilde balıklarımızı yerleştiriniz. Izgarada 10-12 dakika kadar pişirdikten soğumadan servis ediniz.Afiyet olsun.
Pişirme önerisi: Pişirirken sık sık balıklarınızı kontrol ediniz. Eğer küçük parçalar yaptıysanız çabuk pişecektir. Ayrıca servis yaparken balıklarımızın üzerine zeytinyağı ve limon suyu karışımı dökmeyi unutmayınız.
0 Yorumlar