
Malzemeler:
2 demet pazı
200 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
3 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı yarma mısır
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI: Yıkanmış pazı yapraklarını kaynar suda 30
saniye beklettikten sonra soğuk suya sokuyoruz. Soğuk suda da bir 30 saniye
bekledikten sonra çıkartıyoruz. Yaprakların sap kısımları kalın ise bıçak ile
kesip inceltiyoruz.
İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Pirinç ve yarma mısırı yıkayıp karıştırma kabına ekliyoruz. Soğanlar, dereotu, nane ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve salçaları katıp karıştırıyoruz. Pazı yapraklarının geniş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz.
Diğer yapraklar için de aynı işlemleri uyguluyoruz. Sarmaları tencereye diziyoruz. Ocağın üzerine alıyoruz. Üzerine biraz tuz serpip zeytinyağı döküyoruz. Ters çevrilmiş bir tabağı üzerine kapatıyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su dökerek kısık ateşte pişiriyoruz.
İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Pirinç ve yarma mısırı yıkayıp karıştırma kabına ekliyoruz. Soğanlar, dereotu, nane ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve salçaları katıp karıştırıyoruz. Pazı yapraklarının geniş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz.
Diğer yapraklar için de aynı işlemleri uyguluyoruz. Sarmaları tencereye diziyoruz. Ocağın üzerine alıyoruz. Üzerine biraz tuz serpip zeytinyağı döküyoruz. Ters çevrilmiş bir tabağı üzerine kapatıyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su dökerek kısık ateşte pişiriyoruz.
0 Yorumlar