Beşamel Soslu Mantarlı Börek Tarifi


4 yufka
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
200 gr. kaşar peyniri
1 pk. mantar
tuz
sıvıyağ
MANTOLAMAK İÇİN:
2 yumurta
galeta unu
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI: Temizlenmiş mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tencerede soteliyoruz. Tereyağı ve unu katıp mantarla birlikte kavuruyoruz. Sütü ekleyip kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Yufkaları tezhaga seriyoruz.

Yufkaları 6′ya bölüyoruz. Mantarlı harcımızı yufkalara paylaştırıyoruz. Üzerine kaşar rendesi koyuyoruz. Rulo olarak sarıyoruz. Mantolamak için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Galeta ununu geniş bir tabağa döküyoruz. Sarmış olduğumuz börekleri önce yumurtaya ardında galeta ununa buluyoruz.

Mantoladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz. Pişen böreklerin yağını çekmesi için havlu kağıt serili bir tabağa alıp ardından servis ediyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar