Malzemeler:
25 gr pirinç unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı bal
15 gr kakao
1 tutam tuz
60 ml zeytinyağı
25 gr toz badem
125 ml kaynar su
1 yumurta
1 çay kaşığı badem aroması
20 gr bitter çikolata
Üst Kısmı için:
25 gr bal
80 gr bitter çikolata
20 gr file badem
Hazırlanışı: Toz
bademin üzerine kaynar suyu ekleyin daha sonra krema kıvamına gelinceye kadar
karıştırın. Tel süzgece koyduktan sonra altına suyunun süzülmesi için bir kase
yerleştirin. Fırını 170 dereceye getirin. Çikolatanızı benmari usulü eritin.
Hazırlamış olduğunuz bademi, 20 ml badem suyunuzu, yumurtayı, badem aromasını,
zeytinyağını, balı, pirinç ununu, kakaoyu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir
kapta karıştırın. Eritilmiş olan çikolatayı karışıma ekleyin. Hamuru kare kek
kalıbına alıp kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişirin. Daha sonra soğumaya
bırakın. 9 cm’lik çember ile keki kesin, üzeri için, kalan badem suyuna bal
ekleyip orta ateşte kaynatın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve
eriyinceye kadar karıştırın. File bademleri de ekleyerek birkaç saat bekletin.
Keklerin üzerini çikolatalı karışım ile sıvayın. Süsleyerek servis
yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar