Çilekli Krem Karamel Tarifi

Bu tarifimizde  nefis sütlü çilekli krem karamel tarfini vereceğiz. Kesinlikle vazgeçilmez bir sütlü lezzet olan krem karamelin yapımı da bir o kadar kolaydır. Öğrenci evleri tatlısı bile olabilecek kolaylıktaki bu lezzet abidesini hazırlamak için en fazla 1 saate ihtiyacınız var
Malzemeler:
  • 500 ml süt
  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
  • 1/2 paket vanilya
  • Taze çilek (yada dilediğiniz bir meyve)
Hazırlanışı:
3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır. Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur. Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (tencerenin üzerine önce bir peçeteyi sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz.) kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir. Son olarak üzerini çilek veya başka bir meyve ile süsleyebilirsiniz.
Not: Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz. Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar