Aksaray'dan Şerbetli Pide Tarifi

Kategori: Hamur işleri
Malzemeler:
* 1 çay kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz
* Un 

* 1 paket yaş maya
* 1,5 su bardağı su 
İçi İçin: 
* 1 su bardağı rende kaşar
* 1 su bardağı küflü peynir 

* 1 su bardağı tuzsuz lor
Üzeri için:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
İlk önce hamuru yoğurmak için un, şeker ve su karıştırılır. Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Bu arada şerbet malzemesi koyu kıvamda kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınarak, önce merdaneyle oval açılır sonra iki karış boyunda uzatılır. Uzunlamasına peynir karışımından oluşan iç konur ve peynirler görünmeyecek şekilde iki taraftan kapatılır. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca tereyağı sürülür ve 4 parmak eninde kesilir. Üzerine şerbet gezdirilir. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar