Elmalı Cevizli Kek Tarifi

Elmalı Cevizli Kek Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
* 3 Adet yumurta 
* 1 Su bardağı sıvı yağ
* 1,5 Su bardağı toz şeker
* 1 Paket vanilya 
* 1 Paket kabartma tozu
* Alabildiğince un
İç Harcı İçin:
* 1 Adet elma
* 1 Tatlı kaşığı tarçın
* 2 Çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz
* 1 Çorba kaşığı toz şeker
Elmalı Cevizli Kek Yapılışı: Bir kabın içerisine yumurta ve toz şeker koyup 5 dakika karıştırıyoruz. Kabarmış olan yumurtalı harcımıza sıvı yağ ilave ediyoruz tahta kaşıkla biraz karıştırıp vanilya, kabartma tozu ve unu tel süzgecin içine alıp eliyoruz. Kıvamı koyu tahin kıvamına gelene kadar un ilave ederek karıştırıyoruz.Ortası delik orta boy kek kalıbımızın içini yağlayıp unladıktan sonra kek harcımızı döküyoruz. Elmamızın kabuğunu soyup ortadan ikiye kesip  çekirdeklerini çıkartıyoruz. İnce ince dilimleyerek kek harcımızın üzerine diziyoruz . Bir kasede tarçın, ceviz parçalarını, toz şekeri karıştırıp elmaların üzerine serpiyoruz. 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.Fırından cıkınca ilk sıcaklığı biraz geçtikten sonra keki  ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Aslı gümüş6 Ağustos 2013 16:20

    cevizli elmalı kek mii :) nefis görünüyor.

    YanıtlaSil