Bugün sizlere yılların eriştesini farklı bir şekilde pişirmeyi anlatacağız. Salçalı erişte nasıl pişirilir?
3 su bardağı un
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yağ
Yarım bardak rendelenmiş kaşar
tuz
Hazırlanışı: Domates salçası ve
erişte hazırlanarak bir kenara koyulur. Bir tencereye 10 bardak su ve 1 çay kaşığı
tuz atılır. Su kaynamaya başlayınca erişte içine konur. 20 dakika kaynatılarak
ateşten indirilir. 4 bardak soğuk su dökülür, sonra eriştenin suyu süzülür.
Tencerede yağ eritilir, içine erişte boşaltılır. Tuzunu da attıktan sonra
tencere silkelenir. Üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. En üste de domates salçası sıcak
olarak gezdirilir. Afiyet olsun.
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yağ
Yarım bardak rendelenmiş kaşar
tuz

0 Yorumlar