
4 adet yumurta akı
4 adet yumurta sarısı
3/4 fincan bal
1 çay kaşığından az tuz
3 fincan süt
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları güzelce çırpılır aynı zamanda bal katılır. Yavaş yavaş sütte eklenir. Ayrı bir kapta yumurta akları tuzla çırpılır ve karışıma eklenir. 7-8 pastanın içine dökülür. Çukurca bir kaba yerleştirilir ve iki santim kadar yüksekliğinde sıcak su koyulur. Orta ateşte fırında krema katılaşıncaya kadar pişirilir. Bıçağı kremaya batırdığımızda iz bırakmıyorsa olmuş demektir. Pastalar bira soğuduktan sonra buz dolabına koyulur süslemek için antep fıstığı yada mevsim meyveleri kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar