2 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı
margarin
1 çay kaşığı
karabiber
İç harcı için:
10 adet tavuk
ciğeri
200 gram mantar
3 yemek kaşığı
margarin
Üstü için:
2 adet orta boy
domates
Hazırlanışı:
Margarin tavaya
koyularak kızdırılır, içine doğranmış mantar koyularak 5 dakika kadar
pişirilir. Daha sonra mantarlar yağından süzülerek tabağa alınır. Kalan yağa
minik minik kıyılmış tavuk ciğerleri atılarak 2 dakika pişirilir, süzülerek
ciğerlerde tabağa alınır. Bir kaseye yumurtalar kırılır tuz, karabiber ve tavuk
ciğerleri eklenerek karıştırılır. Geniş bir tavaya 3 çorba kaşığı margarin
konularak rengi dönene kadar kızdırılır. Sonrasında ciğerli yumurtalar tavaya
dökülür ve karıştırılır. Koyulaşıncaya kadar pişince hafifçe tava sallanır.
Omletin tam ortasına sote edilmiş mantarlar dökülerek omletin yanlarından
tutularak mantarların üzerine kapatılır. Tavanın üstü bir tabak ile kapatılır
ver tersine tabağa devrilir böylelikle omlet tabağa geçmiş olur. Son olarak
üzerine kabukları soyulmuş püre halindeki hafif pişirilmiş domatesler eklenir.
0 Yorumlar