Arşidük Usulü Omlet Tarifi

Malzemeler:
12 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
İç harcı için:
10 adet tavuk ciğeri
200 gram mantar
3 yemek kaşığı margarin
Üstü için:
2 adet orta boy domates
Hazırlanışı:
Margarin tavaya koyularak kızdırılır, içine doğranmış mantar koyularak 5 dakika kadar pişirilir. Daha sonra mantarlar yağından süzülerek tabağa alınır. Kalan yağa minik minik kıyılmış tavuk ciğerleri atılarak 2 dakika pişirilir, süzülerek ciğerlerde tabağa alınır. Bir kaseye yumurtalar kırılır tuz, karabiber ve tavuk ciğerleri eklenerek karıştırılır. Geniş bir tavaya 3 çorba kaşığı margarin konularak rengi dönene kadar kızdırılır. Sonrasında ciğerli yumurtalar tavaya dökülür ve karıştırılır. Koyulaşıncaya kadar pişince hafifçe tava sallanır. Omletin tam ortasına sote edilmiş mantarlar dökülerek omletin yanlarından tutularak mantarların üzerine kapatılır. Tavanın üstü bir tabak ile kapatılır ver tersine tabağa devrilir böylelikle omlet tabağa geçmiş olur. Son olarak üzerine kabukları soyulmuş püre halindeki hafif pişirilmiş domatesler eklenir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar