Kısır günlerinin ve öğleden sonra atıştırmalarının vazgeçilmezi olan patates salatasını bir de bizim tarifimizle deneyin.
Malzemeler
- 6 haşlanmış patates
- 1 kase kornişon turşu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 8 dal yeşil soğan
- Marul
- Konserve msır
- Limon
- Zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI: Haşlanmış patatesleri büyük bir kaseye
eziyoruz. Kornişon turşuyu, maydanozu, dereotunu ve yeşil soğanı ince ince
doğruyoruz. Üzerine limon suyu sıkıyoruz.
Zeytinyağını ve tuzu döküyoruz ve hepsini bir karıştırıyoruz. Biraz da
yoğuruyoruz. Marulu ince doğruyoruz.
Kelepçelik kek kalıbını servis tabağına yerleştiriyoruz. Zemine doğranmış
marulu serpiyoruz. Üzerine patatesli karışımı döküp elimizle basıyoruz. Üstüne,
kenar kısmına konserve mısır koyuyoruz.
Köz patlıcanı bıçakla ince ince doğradıktan sonra salatanın üstüne, orta kısma
koyuyoruz. Kelepçeyi açıp, çıkarıyoruz. Köz biberi halka doğruyoruz. Halka
biberleri salatanın üzerine diziyoruz. Halka biberlerin ortasına da minik marul
yaprakları batırıyoruz ve servis ediyoruz.
![]() |
Patates Salatası |
0 Yorumlar